Hej

Velkommen til min blog. Her kan du finde mad, nyttehave, DIY og meninger. Forhåbentlig kan du finde opskrifter, blive inspireret og selv få nye gode ideer. God fornøjelse.

0E78C7AB-4F22-41FE-B421-428B23ED8CBC.jpg
Astrids Hasselback rødbeder

Astrids Hasselback rødbeder

Ideen til at lave hasselback rødbeder kom, da jeg skulle have en veninde og hendes døtre på besøg. En af døtrene er allergisk over for grøntsager og frugt i natteskyggefamilien, så som tomat, aubergine og kartoffel. Jeg havde planlagt indbagt lammemørbrad - så der var egentlig ikke den store udfordring i forhold til maden - bortset fra, at jeg havde tænkt vi skulle have hasselback kartofler til. Det kunne vi jo stadig godt få, men hvad skulle erstatningen være ? Det endte med rødbederne og bagefter var jeg faktisk lidt misundelig - for lam, spinat, svampe og rødbeder er en en virkelig lækker blanding. Nu laver jeg ofte rødbeder på denne måde og spiser dem som hovedingrediens i mit måltid sammen med en lækker salat


Opskrift

4-6 pers

Ingredienser

  • 500 g rødbeder

  • 50 g smør

  • 1 håndfuld frisk timian

  • 1/4 dl olie

Fremgangsmåde

  • Skræl rødbederne

  • Forvarm din ovn til 210 C

  • Put et træspyd eller en tynd strikkepind gennem den lange side af rødbeden og skær så helt tynde skiver. Spyddet forhindrer at du kommer til at skære hele vejen gennem rødbeden og at der bliver skåret ensartet dybt

  • Se evt videoen under for fremgangsmåde - det godt nok kartofler - men fremgangsmåden er helt den samme

Læg dine rødbeder på en bageplade med bagepapir

  • Smelt smørret og hæld så 1/4 dl olie i og bland sammen

  • Pensl rødbederne med blandingen

  • Drys lidt timian over og salt og peber

  • Bag i ovnen i ca 45 min

  • Pensl rødbederne med smør/olieblandingen ca 3 gange undervejs

  • Server til et godt stykke kød eller en lækker salat

  • klik på knappen nedenfor og find opskriften på indbagt lammemørbrad

Pecan Pie - med vaniljeis

Pecan Pie - med vaniljeis

Ellas pocherede pærer med mascarpone creme

Ellas pocherede pærer med mascarpone creme