Hej

Velkommen til min blog. Her kan du finde mad, nyttehave, DIY og meninger. Forhåbentlig kan du finde opskrifter, blive inspireret og selv få nye gode ideer. God fornøjelse.

0E78C7AB-4F22-41FE-B421-428B23ED8CBC.jpg
Pecan Pie - med vaniljeis

Pecan Pie - med vaniljeis

En Pecan Pie er en klassisk amerikansk tærte og , den er virkelig lækker og ret nem at lave. Det søde køkken i USA, har dog tendens til at være en anelse mere sødt end det vi er vant til. Jeg har ændret lidt på kagen, der normalt ville blive lavet med eksempelvis corn syrup, der er hylende sødt. Ikke et ondt ord om det, men jeg foretrækker denne version - og jeg har heller ikke modtaget klager fra vennerne der har fået den serveret.. Du kan servere den uden vaniljeis, men i min verden er det altså lige prikken over iét.


8-10 pers

Opskrift

ingredienser

Mørdej

Jeg foretrækker at lave den selv, men hvis man synes det er besværligt kan man købe en færdig dej. Senere i opskriften viser jeg hvordan man samler en mørdej nemt, det tager under 2 minutter.

  • 300 g hvedemel

  • 100 g flormelis

  • 150 g smør

  • 1 tsk salt

  • 1 spsk vaniljepulver

  • Fintrevet skal fra 1 citron

  • 1 æg

Pekannød fyld

  • 3 stk æg

  • 35 g smør

  • 1 dl sirup

  • 2 dl brun farin

  • 1 tsk flagesalt

  • 250 g Pekannødder

  • 1 l vaniljeis evt lidt frisk mynte

Fremgangsmåde

Mørdej

  • Bland mel, vaniljepulver, citronskal og flormelis

  • Tilsæt smør og smuldr det i melet

  • Brug ægget til at samle dejen

  • Er dejen for tør, gør dine hænder våde og ælt igen, er den for våd tilsæt en smule mel.

  • Når dejen er samlet lægges den i køleskabet. ( man kan med succes lave dejen dagen før og have den på køl til når den skal bruges)

  • Nedenunder kan du se en lille video af hvordan du samler din mørdej

Pekannøddefyld

  • Tænd din ovn på 220 C

  • Rul din tærtedej ud tyndt og put den i en smurt tærteform

  • Hak nødderne - ikke for fint

  • Fordel nødderne i formen

  • Smelt smør - det må ikke brunes

  • Pisk æg sammen i en skål og tilsæt så de øvrige ingredienser.

  • Hæld massen over nødderne og bag tærten på 220 C varmluft i ca. 5-6 minutter. Skru herefter ned på 190C og bag yderligere ca. 25-30 minutter.

  • Du kan tjekke om tærten er færdig, hved at stikke en gaffel ned i massen – slipper massen gaflen, er tærten færdig.

  • Hold øje de sidste par minutter så sukkermassen ikke bliver brændt

  • Lad den afkøle og nyd den med vaniljeis til. og evt lidt friskhakket mynte

Banankage med chokolade og saltede peanuts

Banankage med chokolade og saltede peanuts

Astrids Hasselback rødbeder

Astrids Hasselback rødbeder