Hej

Velkommen til min blog. Her kan du finde mad, nyttehave, DIY og meninger. Forhåbentlig kan du finde opskrifter, blive inspireret og selv få nye gode ideer. God fornøjelse.

0E78C7AB-4F22-41FE-B421-428B23ED8CBC.jpg
Ellas pocherede pærer med mascarpone creme

Ellas pocherede pærer med mascarpone creme

Pocherede pærer har egentlig fået mig til, at tænke på familiefester på landet, dengang i 80’erne. Men så var det at min datter foreslog, at vi skulle have det til dessert nytårsaften. Først var jeg lidt loren ved ideen, men hun fik mig overtalt ligesom med så mange andre ting her i livet ;) Så det er hendes ide om en dessert der er ført ud i en opskrift - deraf navnet. Jeg må sige jeg er blevet ret glad for dem og de skal helt sikkert snart serveres igen, for det er virkeligt lækkert - måske til min 50 års der ligger lige om hjørnet. De er super nemme at lave og man kan faktisk forberede det hele dagen før- og så skal de bare anrettes på dagen - What´s not to like ?


Opskrift

ingredienser

Pocherede pærer

  • 4 pærer

  • 5 dl koncentreret hyldeblomstsaft

  • 2 dl vand

  • 50 g sukker

  • Fintrevet skal fra 1 citron

  • 1 vaniljestang

Mascarponecreme

  • 200 g mascarpone

  • Saft og skal fra 1 lime

  • 2 spsk saft fra pocheringen af pærerne

  • 2 spsk fløde

  • 1 tsk vaniljepulver

  • 10 mynteblade

  • 15 saltede pistacienødder

KIks

  • 25 g smør

  • 25 g sukker

  • 25 g hvedemel

  • 1 æggehvide

  • 10 saltede pistacienødder

Fremgangsmåde

  • Skræl pærerne men lad stilken sidde

  • Skæren tynd skive a bunden af pæren så den kan stå selv

  • Skrab kornene ud af vaniljestangen

  • Hæld hyldesaft og vand i en ille gryde og tilsæt vanilje + stang og sukker

  • Opløs sukkeret i væsken

  • Tilsæt pærerne og bring gryden i kog put en lille underkop eller lignende over pærerene så de bliver under væsken og ikke flyder til tops

  • Kog i 7 minutter

  • Lad underkoppen blive for at holde dem nede og lad pærerne stå i gryden med låg - i køleskabet til næste dag

  • Lav så kiksene

  • Forvarm din ovn til 180 C

  • Smelt smørret

  • Bland mel, sukker og æggehvide sammen

  • Hæld det smeltede smør i lidt ad gangen

  • Lad dejen køle af

  • Hak alle pistacienødderne helt fint

  • Fordel dejen i 8 klatter på bagepapiret og sørg for de er smurt tyndt ud

  • Drys med halvdelen af nødderne

  • Bag i ovnen i 6-7 min

  • Afkøl på en rist

  • Opbevar lufttæt til de skal bruges

  • Lav så mascarponecremen

  • Riv limeskallen helt fint

  • Hak mynten helt fint

  • Bland mascarponen med mynte, limesaft/skal, saft fra pochering, resten af de finthakkede nødder, vanilje og fløde

  • Rør det godt sammen

  • Opbevares i køleskab indtil servering

  • Anret en stående pære med lidt creme og 2 kiks

  • Stil evt en skal med en lille ske med overskudssaft fra pocheringen som gæsterne selv kan hælde over hvis de ønsker mere - ellers gem saften - den smager skønt på en portion yoghurt med müsli

Astrids Hasselback rødbeder

Astrids Hasselback rødbeder

Engelsk eftermiddagste

Engelsk eftermiddagste