Hej

Velkommen til min blog. Her kan du finde mad, nyttehave, DIY og meninger. Forhåbentlig kan du finde opskrifter, blive inspireret og selv få nye gode ideer. God fornøjelse.

0E78C7AB-4F22-41FE-B421-428B23ED8CBC.jpg
Indbagt lammemørbrad  med spinat og svampefyld

Indbagt lammemørbrad med spinat og svampefyld


Opskrift

4-6 pers

Ingredienser

  • 3 små lammemørbrad ca 175-200 g kød

  • 6 portobello svampe

  • 2 fed hvidløg

  • Smør til stegning

  • 1 bdt frisk spinat (storbladet spinat - du skal bruge det til at pakke svampene rundt om mørbraden

  • Salt og peber

  • 1 tsk timian

  • 1 pk frossen butterdej el en pakke fersk butterdej ca 300 g

  • 1 æg til pensling

Fremgangsmåde

  • Forvarm din ovn til 200 C

  • Gør en bageplade klar med bagepapir

  • Puds lammemørbraden af dup den for evt saft og blod med lidt køkkenrulle - læg til side

  • Skær svampene i små stykker

  • Pres hvidløget

  • Smelt en klat smør på en pande og steg svampene sammen med timian, lidt salt, peber og hvidløg

  • Steg til svampene er brunede og evt væske er stegt fra

  • Skyl spinatbladene og fjern evt nederste stængler så der kun er bladet tilbage

  • Dup bladene tørre

  • Gør butterdej klar er det et fersk stykke skærer du i 3 lige store stykker - er det frossen butterdej, må du rulle stykkerne lidt tyndere og samle evt 2 plader til en

  • Pisk dit æg sammen

  • Læg blade op, så de dækker hinanden lidt længere end en mørbrads længde

  • Læg svampeblanding på

  • Dup mørbraden igen hvis nødvendigt og læg den på

  • Rul spinat og svampe rundt om mørbraden og flyt den over på butterdejen og rul sammen

  • Luk dejen også i enderne

  • Flyt rullen over på bagepladen med lukningen nedad

  • Gentag med de andre to mørbrad

  • Pensl med det sammenpiskede æg

  • Bag i ca 20 min til dejen er gylden og sprød

  • Server evt med hasselback kartofler - tryk på knappen nedenunder

 Focaccia boller med hvide asparges og rosmarin

Focaccia boller med hvide asparges og rosmarin

Laksetatar med hjemmelavet mayo og stenbiderrogn

Laksetatar med hjemmelavet mayo og stenbiderrogn