Hej

Velkommen til min blog. Her kan du finde mad, nyttehave, DIY og meninger. Forhåbentlig kan du finde opskrifter, blive inspireret og selv få nye gode ideer. God fornøjelse.

0E78C7AB-4F22-41FE-B421-428B23ED8CBC.jpg
Banankage med chokolade og saltede peanuts

Banankage med chokolade og saltede peanuts

Banan/chokoladekage kan altid få mit humør op. Den kan ovenikøbet perfektioneres ved at lave en chokoladesmørcreme med peanuts til toppen. En banankage klarer sig også godt i køleskabet og kan sagtens lave 1 eller 2 dage før den skal serveres. En vigtig note til banankagen er - Hvis du ikke har gamle brune bananer i huset - så lad være med at lave banankage. Umodne bananer er virkelig ikke særligt gode smagsgivere, hvor til gengæld - jo mere trætte de ser ud, jo bedre smager de i kager. Tip nummer 2- hvis du ikke gider piske din æg og sukker sammen til det er helt hvidt og skummende, så snyder du også dig selv - kagen bliver meget mere luftig, hvis du først pisker og så derefter vender resten af ingredienserne i dejen. Bon appetit


8-10 pers

Opskrift

Ingredienser

Dej

  • 4 æg

  • 250 sukker

  • 3 tsk vaniljesukker

  • 150 g hvedemel

  • 1 tsk salt

  • 3 tsk bagepulver

  • 150 g smør, smeltet og afkølet

  • 300 g overmoden banan

  • 100 g mørk chokolade, grofthakket min 60 %

Topping

  • 100 g mørk chokolade 80%

  • 2 tsk flormelis

  • 1 spsk smør

  • 200 g saltede peanuts

Fremgangsmåde

  • Forvarm din ovn på 180 C

  • Smør en springform pa 22-24 cm

  • Smelt smørret i en gryde over lav varme og sæt til side

  • Mos bananerne grundigt

  • Hak chokoladen groft

  • Bland mel bagepulver og salt

  • Pisk æg, vaniljesukker og sukker til det er lyst og luftigt

  • Hæld melblandingen i en si og si det over dejen - brug evt en dejskraber til at folde/ vende det ind i dejen

  • Hæld smørret i og fold/vend det i dejen

  • Put moset banan og chokolade i dejen og vend det

  • Put dejen i din smurte springform

  • Bag kagen i ca 50 min

  • Brug evt en spisepind til at stikke i kagen hvis den slipper er kagen færdig

  • Lad kagen køle af

  • Smelt chokoladen over et vandbad og rør smør og flormelis i

  • Hæld over kagen og top med de hakkede peanuts

  • Sæt på køl indtil toppingen er stivnet

  • Nydes ekstra meget med en virkelig god kop kaffe til

Pæretærte med pocherede pærer

Pæretærte med pocherede pærer

Pecan Pie - med vaniljeis

Pecan Pie - med vaniljeis