Hej

Velkommen til min blog. Her kan du finde mad, nyttehave, DIY og meninger. Forhåbentlig kan du finde opskrifter, blive inspireret og selv få nye gode ideer. God fornøjelse.

0E78C7AB-4F22-41FE-B421-428B23ED8CBC.jpg
Hjemmelavet ricotta

Hjemmelavet ricotta

Du tænker måske, hvorfor skal jeg lave min egen ricotta, når jeg kan få 150 g god økologisk ricotta for en flad 20’er. Ja for det første sparer du plastik emballagen og 1 l økologisk sødmælk koster jo heller ikke en hel 20’er og så er det faktisk et projekt du kan lave med ungerne - det nemlig super nemt og hyggeligt. Prøv det du bliver glad indeni ;)


Opskrift

Giver 150 g

Ingredienser

  • 1 l sødmælk

  • 1/2 tsk havsalt

  • 1/2 dl risvinseddike eller hvidvinseddike

  • 2 stykker ostelærred el lign - kan købes i metermål i stofforretninger - jeg har personligt købt et billigt tyndt bomuldslagen jeg har klippet i stykker som jeg bruger fra alt til klæder over hævende dej, fremstilling af mascarpone, dræning af bær, fremstilling af paneer og dræning yoghurt til tzatziki eller indiske dressinger. Du kan købe dig til klæder, men det er lidt dyrt. 1 m ostelærred i stof 2000 koster til gengæld kun 40 kr og så har du nok til at lave 4 stks. Du smider dem bare i kogevask efter brug og så er de good to go igen

Fremgangsmåde

  • Put mælken i en gryde over medium varme

  • Tilføj saltet og rør rundt til det er helt opløst

  • Som mælken begynder at varme op kommer der en masse bobler/skum på overfladen. Rør så rundt i mælken med en træske.

  • Fjern skeen og tilsæt eddiken

  • Nu begynder der at stige små klumper til overfladen. dette er din ricotta

  • Brug skeen til at trække klumperne ind mod midten, så der er mere plads til at der stiger klumper op i kanterne

  • Lige så snart mælken begynder at koge tager du den af varmen, lægger låg på og lader den stå i 15 min

  • Læg 2 stykker ostelærred i en si og placer sien over en stor skål

  • Tag låget af gryden og brug en hulske til at løfte ostemassen over i sien og lad vallen løbe fra det tager ca 15 min

  • Vrid ostelærredet rundt om massen og dræn for mere væde indtil det når den ønskede konsistens

  • Brug din ricotta med det samme eller lad den køle helt af og opbevar den i køleskabet i op til 2 dage i en lufttæt beholder

Indbagt porre og artiskok med krydderurts ricotta

Indbagt porre og artiskok med krydderurts ricotta

En guide til dyrkning, pasning, høst og tørring af krydderurter inde og ude

En guide til dyrkning, pasning, høst og tørring af krydderurter inde og ude