Hej

Velkommen til min blog. Her kan du finde mad, nyttehave, DIY og meninger. Forhåbentlig kan du finde opskrifter, blive inspireret og selv få nye gode ideer. God fornøjelse.

0E78C7AB-4F22-41FE-B421-428B23ED8CBC.jpg
Hvidløgs og basilikumstomater bagt i syltetøjsglas

Hvidløgs og basilikumstomater bagt i syltetøjsglas

Ovnbagte tomater er skønne. De går godt som tilbehør til både varmt og koldt. Hvis man laver dem på denne her måde, er der en ekstra gevinst. Man bager dem direkte i glas og konserverer dem på denne måde. Man kan lave et glas ad gangen eller mange. De holder fint i månedsvis i glassene efter de er lavet. En ekstra gevinst er, at rest olien fra glassene når du har tømt et fungerer perfekt i dressinger til en lækker salat. Intet går til spilde og det er jeg stor fan af.


Opskrift

Ingredienser

  • Tomater du kan snildt bruge forskellige sorter

  • Basilikumblade

  • Havsalt og froskkværnet sort peber

  • Olivenolie af den lækreste slag du kan finde. Jo bedre olie - jo bedre smag

  • Syltetøjsglas eller andre opbevaringsglas der kan tåle at komme i ovnen

  • Der er ikke mængde anvisning, da det jo handler om hvor stor en portion du laver

Fremgangsmåde

  • Forvarm din ovn til 120 C

  • Skyl og skær tomaterne i halve - hvis du bruger meget store tomater skær dem så i kvarte. Du kan sagtens blande forskellige sorter af tomater

  • Pil og skær hvidløgsfed i halve

  • Pak tomaterne tæt med basilikum, hvidløg, salt og pebe i rummelige glas. Der skal være 3 cm luft til toppen.

  • Hæld olie over og skru låget på uden at stramme det til.

  • Sæt glassene i ovnen og stil dem i en bradepande

  • Lad dem stå indtil olien begynder at boble, det tager et par timer.

  • Når de er færdige, så skruer du lågene helt til imens de stadig er varme, så suger de til og bevarer en længere holdbarhedstid. Dette er ikke så vigtigt hvis du bare har lavet en portion til her og nu. Det er kun nødvendigt ved store portioner, hvilket jeg kan anbefale. Det er en dejlig ting, at bare kunne fiske ned af hylden.

  • Kontroller efter en dag dage om lågene er suget helt til ellers stram dem op.

  • Server og nyd til fisk, kød, ost eller bare som en let snack med lifdt brød og oliven

Pitabrød

Pitabrød

Pasta og Tomatsauce

Pasta og Tomatsauce