Hej

Velkommen til min blog. Her kan du finde mad, nyttehave, DIY og meninger. Forhåbentlig kan du finde opskrifter, blive inspireret og selv få nye gode ideer. God fornøjelse.

0E78C7AB-4F22-41FE-B421-428B23ED8CBC.jpg
Chilimayo

Chilimayo

En god chilimayo er lækker til en burger, nogle hjemmelavede fritter, crispy laksedeller eller hvad som helst du har lyst til at smøre det på . Jeg finder den nærmest uundværlig når jeg laver bao boller med fyld af en slags. Hjemmelavet mayo er bare møg lækkert og det er nemt at eksperimentere med forskellig smage i din mayo


Opskrift

Chilimayo

  • 2 pasteuriserede æggeblommer

  • 3-4 dl olie (raps olie eller solsikkekerneolie)

  • 3 tsk sur/sød sauce

  • 1/4 tsk chiliflager

  • Salt

  • 2 tsk eddike

Fremgangsmåde

  • Start med at lave mayonnaisen, så den kan komme på køl og trække smag

  • Put eddike, æggeblommer, lidt salt i en blender og rør det sammen. Tilsæt nu olien lidt ad gangen. Hvis du tilsætter for meget olie på en gang, skiller mayoen. Du tilsætter olie indtil den har den rette konsistens. Rør nu sur/sød sauce og chiliflager i mayoen. mængden af chiliflafger kan varieres efter hvor stærk du ønsker din mayo

  • Put mayoen på køl indtil den skal bruges.

  • Mayonnaisen kan holde sig i køleskabet i en uges tid

Lua´s  asiatiske smagseksplosions fødselsdagsmiddag

Lua´s asiatiske smagseksplosions fødselsdagsmiddag

Vietnamesisk chilisauce med citrongræs

Vietnamesisk chilisauce med citrongræs