Hej

Velkommen til min blog. Her kan du finde mad, nyttehave, DIY og meninger. Forhåbentlig kan du finde opskrifter, blive inspireret og selv få nye gode ideer. God fornøjelse.

0E78C7AB-4F22-41FE-B421-428B23ED8CBC.jpg
Palmekålssalat med edamame bønner, nudler og wakame tang

Palmekålssalat med edamame bønner, nudler og wakame tang

Denne salat kan spise som tilbehør når du laver asiatisk mad, men du kan også vælge, at spise den som hovedret - så skal du bare tænke mængden lidt større. Jeg elsker retter, der kan bruges på flere forskellige måder. Den fungerer forøvrigt også fint som madpakke mad


Opskrift

4-6 pers

Ingredienser

  • 1/2 kinaradise

  • 2 gulerødder

  • 1 palmekål

  • 50g wakame tangsalat (kan fås på frost i asiatiske supermarkedereller kan nogen gange købes frisk i eksempelvis Føtex

  • 100 g edamame bønner

  • 100 g nudler

  • Saften fra 2 limefrugter

  • Kokosolie

  • 1 spsk soya

  • 1 tsk honning

  • 1 tsk sesamolie

  • 1 grøntsagsboullion

Fremgangsmåde

  • Skræl gulerødder og kinaradise. Skær dem i fine tynde stænger - du kan bruge et mandolinjern - jeg gør det i hånden

  • Kog din nudler med en boullion terning, dræn det for vand og lad det køle af

  • Rib bladene på palmekålen - stænglerne er al for seje og hårde - fuldstændig ligesom grønkål

  • Hak palmekålen i mindre stykker og steg dem i lidt kokosolie til bladene falder sammen

  • Tag det af panden og lad det afkøle

  • Hak din tang lidt mindre - stil til side

  • Sæt vand i kog - hæld dine bønner i og lad dem koge et par minutter- dræn for vand og lad det afkøle

  • Bland limesaft, honning, soya, og sesamolie

  • Bland alle grøntsagerne med nudlerne og hæld dressingen over og bland det rundt

Asiatisk pulled pork med ananas

Asiatisk pulled pork med ananas

Marineret spidskålssalat med mango, agurk og sød basilikum

Marineret spidskålssalat med mango, agurk og sød basilikum