Hej

Velkommen til min blog. Her kan du finde mad, nyttehave, DIY og meninger. Forhåbentlig kan du finde opskrifter, blive inspireret og selv få nye gode ideer. God fornøjelse.

0E78C7AB-4F22-41FE-B421-428B23ED8CBC.jpg
 Indisk mulligatawny suppe med eller uden kylling

Indisk mulligatawny suppe med eller uden kylling

Denne indiske suppe er virkelig lækker og den kan laves både med og uden kylling. Når jeg laver den med kylling er det som regel fordi jeg har en rest kylling fra dagen før og jeg kan virkelig godt lide, at få brugt de ting jeg har i køleskabet. Vi kan vel alle tænke lidt over, hvordan vi nedsætter mængden af madspild


Opskrift

4-5 pers

Ingredienser

Suppe

  • Ca 20 g smør ( eller oliven olie til veganere)

  • 1 løg hakket fint

  • 1 gulerod skåret i tern

  • 1 sød kartoffel ( en stor bagekartoffel kan bruges hvis du ikke kan få fat i søde kartofler) i små tern

  • 1 chili (kernerne pillet ud) ( chilien kan tages fra hvis man ikke er til stærk mad, men godt kan lide krydret mad)

  • 3 fed hvidløg

  • 2 spsk frisk fintrevet ingefær

  • 2 æbler

  • 1 ds hakkede tomater

  • 1 spsk karry

  • 1 tsk stødt spidskommen

  • 1/2 tsk paprika

  • 1/2 tsk stødt koriander

  • 1/2 tsk gurkemeje

  • 1/4 tsk kardemomme

  • 1/4 tsk stødt peber

  • 1/2 tsk tørret mynte ( kan du ikke skaffe det så er 1 håndfuld friske mynteblade en mulighed)

  • 1 3/4 dl røde linser

  • 7 1/2 dl hønse eller grøntsagsfond/bouillon

  • 1 3/4 dl kokosmælk

  • 200 g kylling

Topping/Tilbehør

  • Naanbrød

  • Hakket frisk koriander eller bredbladet persille

  • 2 håndfulde ristede cashewnødder

  • Yoghurt naturel

Fremgangsmåde

  • Hak dine løg og pres dit hvidløg

  • Skyl dine linser til vandet bliver klart

  • Skræl gulerod og kartoffel og skær i tern

  • Fjern kernehuset på æble og skær i tern

  • Fjern kernerne fra chilien og hak fint

  • Skræl ingefær og riv fint

  • Smelt smørret i en gryde og svit løg, hvidløg og ingefær under omrøring i et par minutter

  • Tilsæt gulerod, kartoffel, æble, chili, kardemomme, paprika, karry, gurkemeje, peber, mynte, stødt koriander og spidskommen og svits yderligere et par minutter.

  • Tilføj så hakkede tomater og bouillon

  • Tilføj dine skyllede linser

  • Lad det simre i ca 45 min

  • Steg din kylling bare for lidt overflade ( vi lader kyllingen simre med når suppen er blendet) - hvis du skal have kylling i eller skær kyllingen fra dagen før i mindre stykker

  • Forbered din topping - Hak koriander, yoghurt i en skål, lun naanbrød, rist cashewnødderne på en tør pande og hak dem i mindre stykker

  • Blend suppen og tilføj kokosmælken Put din kylling i og lad suppen varme kyllingen op eller lige koge den færdig

  • Server med yoghurt, koriander eller persille, cashewnødder og naanbrød

Rosmarin

Rosmarin

Lækker cremet spinatsuppe med feta

Lækker cremet spinatsuppe med feta