Hej

Velkommen til min blog. Her kan du finde mad, nyttehave, DIY og meninger. Forhåbentlig kan du finde opskrifter, blive inspireret og selv få nye gode ideer. God fornøjelse.

0E78C7AB-4F22-41FE-B421-428B23ED8CBC.jpg
Karameliserede rødløg

Karameliserede rødløg

Jeg fik engang et glas karamelliserede løg fra Harrods i London, som gave. Det smagte simpelthen så lækkert. Det bare ikke lige sådan, at fise til London og hente et gla, når man løber tør. Det blev derfor en mission, at lave en dejlig version selv. Det smager fantastisk til ost og kød, eller som tilbehør i en flæskestegssandwich.


Opskrift

Ingredienser

  • 2 spsk olivenolie

  • 3 store rødløg

  • 3 spsk brun farin

  • 3 spsk balsamico eddike

  • salt

Fremgangsmåde

  • Pil, halver og snit løgene i tynde skiver

  • Varm olien i en tykbundet gryde eller pande over lav varme. Tilsæt løgene og 1 tsk salt. Lad løgene stege forsigtigt i 20-25 min over lav varme, imens du rører regelmæssigt. Du skal ikke skrue op for varmen da løgene ikke må brænde. Når du steger dem langsomt karamelliserer du løgenes egen sukker

  • Når løgene er bløde, tilføjer du den brune farin og balsamicoen. steg i yderligere 5-10 min, stadig under svag varme. Det gøres indtil farin og eddike er karamelliseret og har tyknet

  • Opbevar i skoldede glas

Karamelliserede løg kan opbevares længe, grundet eddikeindholdet

Flæskestegssandwich med karamelliserede rødløg

Flæskestegssandwich med karamelliserede rødløg

Flæskesteg med sprøde svær

Flæskesteg med sprøde svær